fbpx

Din hud

Här har vi samlat ett antal olika produktkombinationer som kan passa din hud beroende på hudtyp. Läs mer nedan om vad som passar just dig.

Mycket torr hud

För dig som lider av mycket torr hud har vi två produkter som är idealiska för att återfukta huden, oavsett om den är i bra form, eller i behov av omsorg.

Hydrating Gel Plus HS är marknadens kanske allra mest effektiva fuktighetskräm. Dess patenterade sammansättning, som är kompatibel med alla hudtyper och möjliggör långvarig aktivitet, svarar aktivt på hudens egna signaler.

Moisturizing Lotion HP är en mycket ren lotion för den dagliga fuktgivande rutinen.

Känslig hud

Skintifiques hela produktutbud erbjuder dermatologiska hudvårdsprodukter avsedda för personer med känslig, torr, reaktiv, allergisk eller skadad hud (av eksem, psoriasis, m.m). Läsa vidare om vilka produkter som passar dina behov bäst, såsom fuktgöring eller skydd.

 

Tatuerad hud

Har du en tatuerad och/eller piercad hud kräver den särskild omtänksamhet för att läka optimalt. Skintifique erbjuder tre dermatologiska hudvårdsprodukter, som är 100% rena, hypoallergena och effektiva, för att sköta om din känsliga, reaktiva eller skadade hud. Dessa produkter har vi för din bekvämlighet samlat i Tatueringspaketet, som innehåller Cleanser, Hydrating Gel Plus och Moisturizing Lotion.

 

Psoriasis

Psoriasis är en kronisk autoimmun sjukdom. Den kännetecknas av en lokaliserad inflammation och av att epidermis förnyas för fort. Psoriasis manifesteras oftast genom mer eller mindre tjocka röda fläckar på huden, täckta av flagor. Fläckarna kan utvecklas och leda till mycket smärtsamma hudskador, exempelvis sprickor som kan vara mer eller mindre djupa.

Det finns ingen behandling idag som kan bota psoriasis permanent, men det finns några behandlingar som kan hjälpa till att kontrollera symptomen. Det är också viktigt för de personer som lider av psoriasis att använda hudvård som fuktar, lugnar och hjälper till att reparera huden. Skintifique har tagit fram Hydrating Gel Plus HS, som är en mycket effektiv, säker och ren produkt. Den lugnar huden och hjälper den skadade huden att läka samt återfukta. Vi har i ett prisvärt 2-pack kombinerat dessa som Psoriasispaketet.

Eksem – Dermatit

Eksem är en hudstörning som kännetecknas av lokala hudinflammationer. I allmänhet är eksem associerat med allergiska reaktioner. Det finns olika former av och orsaker till eksem. Det kan sträcka sig från enkla och kortvariga lokala irritationer till frekventa och smärtsamma hudutslag som kan begränsa ditt vardagsliv.

Det är viktigt för personer som lider av eksem att använda rätt hudvård som fuktar, skyddar och lugnar huden. Skintifique erbjuder Hydrating Gel Plus HS och Moisturizing Lotion HP som kombinerar effektivitet och extremt rena sammansättningar. Dessa kombineras i Eksempaketet.

Nickelallergi

Nickel är vanligt i många vardagliga föremål som smycken, mynt, nycklar, elektroniska apparater, tand- och kroppsproteser och föroreningar. Omkring 15% av alla kvinnor i Sverige drabbas av nickelallergi och är den vanligaste formen av kontaktallergin. Kontaktallergi leder till utslag, eksem och dermatit när huden kommer i kontakt med föremål som innehåller nickel.
Skintifiques forskare har utvecklat världens första produkter som aktivt skyddar huden från Nickel – Protective Cream HPS och Moisturizing Lotion HP. De är baserade på en exklusiv, patenterad teknik – Capturifique, som fångar metaller på ytan av huden och förhindrar att de kommer in i den. I motsats till vanliga barriärskapande krämer, fångar dessa produkter metallen specifikt och är icke-ocklusiva. Dessa kan kombineras med Cleanser P, ett micellärt vatten som ger en extremt effektiv och skonsam hudrensning och rening, och en påvisad effekt vid avlägsnande av spår av nickel från hudens yta. Dessa 3 produkter är samlade i Metallallergipaketet.

Kromallergi

Kromallergi drabbar 1 till 3% av befolkningen. Överkänslighet mot metaller (nickel, krom …) är mycket vanligt, även om många inte är medvetna om att de är allergiska.

Denna allergi orsakar många symptom. De vanligaste är kontaktdermatit eller eksem. När huden kommer i kontakt med föremål eller föroreningar som innehåller krom, bryts den upp i utslag som kan vara mycket smärtsamma.

Många vardagliga föremål innehåller krom: lädervaror (armband, skor …), mynt, telefoner, nycklar, smycken mm. Som ett resultat drabbas människor med kromallergi ofta av utslag vilket påverkar deras vardag.

Slutligen bör det betonas att man vanligtvis inte är född med kromallergi: den utvecklas genom kumulativ exponering för metallen. Ju mer man utsätts för föremål eller föroreningar som innehåller krom, desto större är riskerna att utveckla allergin. Det är därför även personer som inte är allergiska bör vara försiktiga och skydda huden mot denna metall!

Skydda huden med produkterna i Metallallergipaketet, som är utvecklat för skydd mot flertalet metaller!

 

Övriga metallallergier

Allergier förekommer även mot andra metaller, såsom kobolt och titan. Skydda huden med produkterna i Metallallergipaketet, som är utvecklat för skydd mot flertalet metaller!